High Street One

Aan ’t Hoge in Kortrijk zijn de eerste werken voor de bouw van een gloednieuw kantoorgebouw gestart. Het kantoorgebouw zal plaats bieden aan een 70-tal medewerkers van HR-dienstengroep Liantis en een 20-tal medewerkers van Woonzorggroep gvo. “Ondanks de coronacrisis blijven we investeren op lange termijn”, luidt het bij beide organisaties. Volgens projectontwikkelaars ION en Think Urban kunnen de medewerkers medio 2023 hun intrek nemen in het energiezuinige gebouw.

Op  donderdag 1 oktober 2020 zijn de ontwikkelaars (Think Urban – ION) gestart met de afbraak van de gebouwen aan ’t Hoge 1. Daarna gaat de opbouw van het nieuwe kantoorgebouw helemaal van start. een project waar HR-dienstengroep Liantis al enige tijd naar uitkijkt. “Al vele jaren hebben we een kantoor in Kortrijk waar zelfstandige ondernemers en werkgevers terecht kunnen voor hun opstart als zelfstandige, hun loonadministratie en alles wat te maken heeft met hun persoonlijk statuut of hun medewerkers. Maar dit kantoor is intussen te klein geworden”, zegt gedelegeerd bestuurder Philip Van Eeckhoute van Liantis. “Zelfs in tijden waar thuiswerk duidelijk meer toeneemt, zochten we een nieuwe, beter bereikbare locatie in Kortrijk van waaruit we ondernemers in deze dynamische regio nóg beter kunnen ondersteunen. En dat vonden we aan ’t Hoge 1.”

Ook Woonzorggroep gvo was al enige tijd ook op zoek naar een nieuwe locatie voor hun hoofdzetel. Ze waren op de hoogte van de verhuisplannen van Liantis en zo groeide het idee om mee in het project te stappen. “De groei noopte ons uit te kijken naar een nieuwe en grotere locatie voor alle medewerkers van de ondersteunende diensten van de groep”, aldus gedelegeerd bestuurder Bernard Bruggeman van Woonzorggroep gvo, die overigens op 1 oktober ook de fakkel doorgeeft aan Rita Barilla. “Met Liantis vonden wij een geschikte partner voor een gemeenschappelijk project op een voor beiden unieke locatie.”

Kantoren – Joint venture Think Urban/ION
Timing
Status
Kantoren – Joint venture Think Urban/ION

Plaats voor 90-tal medewerkers

Timing

Casco opleveringen

Status

Omgevingsvergunning Q2 – 2020

Afbraak voltooid Q4 - 2020

Start bouwwerken Q1 2021

Adres
Oppervlakte
Architect
Adres

't Hoge 1

8500 Kortrijk

Oppervlakte

±3.500m2 Kantoren voor Liantis & gvo

±1.000m2 Ondergrondse parking

Architect

Vandenborre Architecten

Meer informatie over dit project?

Nog inspiratie nodig?

Urban Hub
Kortrijk
Kantoren in hartje Kortrijk
Meer over dit project

Contacteer ons

Think Urban ontwikkelt en adviseert vastgoedprojecten.

Contact