Vlaskaai

Wonen aan de boorden van de Leie

De residentie “VLASKAAI” is een uniek woonproject langs de Kortrijkse Leieboorden. Gelegen aan de Vlaskaai, tussen de Doornstraat en de Noordstraat, op wandelafstand van de Grote Markt en het station. Het project is beeldbepalend voor de Leieboorden, bijzonder mooi zichtbaar vanop de Noordbrug, vlakbij de grote en kleine ring en op verwaarloosbare afstand van en naar de invalswegen en de autosnelweg. Wonen in rust, met zicht op het water is een droom met luxe. Zoekt u stilte om te herbronnen na een drukke werkdag? Wilt u de batterijen opladen en op adem komen in een oase van rust? Vlaskaai geeft u een plaats voor uzelf, waar u comfortabel kan wonen op een boogscheut van het centrum. Met zicht op de Leie die als een verruimende levensader door de stad kronkelt.

Residentiële ontwikkeling

37 appartementen 5 kantoren Ondergrondse parking

Timing

Afbraak Q2 2017 Start werken Q3 2017 Oplevering Q3 2019

Architect

Paret2 Architecten

Adres

Vlaskaai 8500 Kortrijk

Oppervlakte

+/- 2.700m2 grond +/- 2.200m2 ondergronds parkeren +/- 5.200m2 wonen

Partners

Think Urban Construction Vlaskaai Besix

Status

Werken in uitvoering

Investeringswaarde

+/- €15.000.000

Meer informatie over dit project?

De Leieboorden

De Leieboorden kenden de laatste jaren een ware gedaantewissel. Donkere steegjes evolueerden tot een aantrekkelijke combinatie van architectuur en groen. Fietsers en wandelaars ontmoeten elkaar op de uitnodigende promenade langs het water die de zon en rust binnentrekken in de stad. Echte luxe, dat is u omringen met stilte en een open ruimte en van daaruit iets moois opbouwen.

Vlaskaai kiest resoluut voor regionale topmaterialen zoals baksteen en straalt zo kwaliteit uit. Strak en beheerst, een waardevaste realisatie op een toplocatie. Samen met het ernaast gelegen museum Texture brengt Vlaskaai een innovatieve met ode aan de Leie, die met de vlasindustrie welvaart bracht voor Kortrijk. Vlaskaai biedt kwaliteitsvol wonen met een persoonlijke toets langs de “gouden rivier”

Het project

Vlaskaai kiest resoluut voor regionale topmaterialen als Kortrijkse baksteen en straalt zo kwaliteit uit. Strak en beheerst, een waardevaste realisatie op een toplocatie. Samen met het ernaast gelegen museum Texture brengt Vlaskaai een innovatieve ode aan de Leie, die met de vlasindustrie welvaart bracht voor Kortrijk. Vlaskaai biedt kwaliteitsvol wonen met een persoonlijke toets langs de “gouden rivier”.

Een bruisende stad

Kortrijk combineert het beste van twee werelden: alle troeven van een trendsettende stad en tegelijkertijd een gezellige omgeving waar heel wat te beleven valt. Vanuit een goed bewaard historisch stadscentrum met bekende monumenten als de Broeltorens, ontwikkelde Kortrijk zich tot een sprankelende hedendaagse centrumstad.

De handel in de binnenstad groeide de laatste jaren sterk en verschillende frisse initiatieven op onder andere Buda en Overleie brachten een nieuwe vonk van enthousiasme in de hele stad. De regio blijft in volle ontwikkeling en investeert volop in groene zones, scholen, zorgondersteuning, crèches en sportfaciliteiten. Het hele jaar door zijn er activiteiten voor jong en oud. Ontmoetingsplaatsen aan de oevers van de Leie zoals het wandelpad, de skatebowl en Buda Beach bieden een prima plek om op mooie zomeravonden samen te genieten van de laatste zonnestralen.

Hangar15

Hangar15

Roeselare
meer over dit project
Vercruysse12

Vercruysse12

Kortrijk
meer over dit project
Seymour Park

Seymour Park

Kortrijk
meer over dit project